Nieuws

Kinderkoor Oeganda gratis naar Deventer tandarts

Zo gezellig als vanmiddag was het vast nog nooit eerder bij tandartsenpraktijk De watersnip in Deventer. De 23 leden van kinderkoor Up4us uit Oeganda lieten daar vanmiddag hun gebit nakijken.
De jonge muzikanten, voornamelijk weeskinderen, zijn in Nederland om met optredens geld in te zamelen voor hun school in Oeganda. In hun thuisland zijn nauwelijks tandartsen. Het initiatief voor de stichting Up4us komt van Sylvia Mbabezi, een Deventerse met Afrikaanse roots.
De medewerkers van tandartsenpraktijk de Watersnip gaan al jaarlijks naar Kenia, om daar vrijwilligerswerk te doen. Het was bijzonder dat nu een grote groep Afrikaanse kinderen en jongeren in de eigen praktijk onder handen genomen kon worden. Alle behandelingen zijn gratis.

HIV besmetting

De meeste kinderen van het koor zijn wees. In Oeganda is AIDS doodsoorzaak nummer 1, de kans dat sommige van deze kinderen het HIV virus bij zich dragen, is reëel. De tandartsen nemen daarom alle mogelijke maatregelen om besmetting te voorkomen. Het kinderkoor uit Oeganda treedt komende week nog op in ondermeer Heino en Deventer.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.