Nieuws

Veldverwarming in de Adelaarshorst Deventer

Go Ahead Eagles krijgt veldverwarming. De club gaat de installatie huren van de gemeente Deventer. Dat hebben de gemeente en de club vanochtend bekend gemaakt.
Toekomstig voorzitter Lugt verwoordde het als volgt: "Wij wilden niet aan het DNA van deze club komen, dus we zijn blij te mogen aankondigen dat we veldverwarming gaan aanleggen."

Geen financieel risico voor GA Eagles

De gemeente Deventer wordt eigenaar van de installatie, omdat de grond onder de Adelaarshorst gemeentebezit is. Go Ahead Eagles gaat de veldverwarming huren en afbetalen. Bij blijvend succes in de eredivisie kan de Deventer club de grond en de installatie overnemen. Mocht de Deventer club onverhoopt degraderen, dan zit het niet opgescheept met een dure installatie.
Behalve veldverwarming gaat er meer veranderen in de Adelaarshorst. Het uitvak wordt verplaats van de IJsseltribune naar de Leo Halle tribune. Supporters van de bezoekende club kunnen straks door een soort looptunnel afgeschermd van de Go Ahead supporters naar het uitvak lopen. De gemeente Deventer betaalt de aanleg van de tunnel. Go Ahead betaalt huur en het gebruik ervan.

Uitbreiding capaciteit naar 8000 plaatsen

De Adelaarshorst wordt ook uitgebreid. Er komen drie extra rijen met zitplaatsen vóór de hoofdtribune. Ook worden er meer staanplaatsen gecreëerd op de tribune aan de Brinkgreverweg. Daarmee wordt de capaciteit van het stadion uitgebreid naar 8000 plaatsen.
Vanmiddag legt het gemeentebestuur alle plannen voor aan de gemeenteraad. Dat moet allemaal zo snel, omdat bij de start van de competitie alles klaar moet zijn. De raad moet instemmen met een krediet van 325.000 euro voor de looptunnel en de veldverwarming.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.