Persberichten

Koninklijk bezoek live bij RTV Oost

Woensdag 19 juni brengen koning Willem-Alexander en koningin Máxima een bezoek aan Overijssel.
Uitgangspunt van de provinciebezoeken is dat mensen na de troonswisseling de gelegenheid krijgen om de koning en koningin te zien en te ontmoeten. TV Oost doet van 13.30 tot 17.00 uur live verslag vanuit 's Heerenbroek, Zwolle en Goor. Om 17.20 uur is er een samenvattend verslag te zien, dat elk uur wordt herhaald. Radio Oost volgt het bezoek aan Overijssel met live bijdragen van de verslaggevers.

's Heerenbroek

Het bezoek begint in ’s Heerenbroek, waar het dorpsfeest rond de viering van het 650-jarig bestaan van start gaat. Dat gebeurt door het onthullen van een kunstwerk. Bij het verenigingsgebouw lopen de koning en koningin langs een aantal festiviteiten.

Zwolle

Vervolgens wordt in Zwolle een bezoek gebracht aan het Provinciehuis en woont het koningspaar de opening bij van een tentoonstelling over de Kroonappels van het Oranje Fonds. Ook ontmoeten zij vertegenwoordigers van genomineerde projecten voor de Kroonappels en zijn er optredens van het Britten Jeugd Strijkorkest en de Pioniers.

Goor

Daarna reist het gezelschap naar Goor, waar de koning en koningin de start van de viering van 750 jaar stadsrechten bij zullen wonen. Ook wordt de nieuwe zonneauto van het Solar Team Twente onthuld. Er zijn optredens van o.a. blokfluitiste Ellen Peters, jeugdbigband Big Bang en zanger Jeroen Ekkerink. Het bezoek aan Overijssel wordt afgesloten met het zingen van het lied 'Goors Victorie'.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.