Nieuws

Reageren op gasolieopslag zoutcavernes Enschede

Zouthuisje op bedrijventerrein
Zouthuisje op bedrijventerrein
Reacties op de opslag van gasolie in de lege zoutcavernes bij Enschede kunnen vanaf vandaag worden ingediend bij het Bureau Energieprojecten.
AkzoNobel en Argos willen in de bestaande zoutcavernes onder het bedrijventerrein De Marssteden gasolie opslaan. De gasolie komt per schip naar de haven in Hengelo en wordt vandaar met tankwagens naar de boorputten van de zoutcavernes gebracht. Daar wordt de gasolie de grond in gepompt.

Inloopavond in Usselo

Op 2 juli is er een inloopavond waar onder anderen medewerkers van AkzoNobel en Argos vragen beantwoorden. De avond duurt van 19.00 tot 21.00 uur en wordt gehouden in de Oude Usserschool, Usselerschoolweg 50 in Usselo. In maart bracht het ministerie van Economische Zaken het bericht naar buiten dat er geen risico’s zijn voor mens en milieu aan de opslag van gasolie in de lege zoutcavernes.
Reageren op de gasolieopslag kan via een digitaal reactieformulier dat te vinden is op bureau-energieprojecten.nl onder Gasolieopslag Twente. Een reactie kan ook schriftelijk worden ingediend: Bureau Energieprojecten, Inspraakpunt Gasolieopslag Twente, Postbus 23, 2290 AA Wateringen. Ook mondeling kan er worden gereageerd. Dat kan op de inloopavond in Usselo of op werkdagen van 9.00 tot 12.00 bij het Bureau Energieprojecten, 070 - 379 89 79.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.