Nieuws

Heldenmedaille voor Werner Busschers uit Rijssen

Werner Busschers (met medaille)
Werner Busschers (met medaille)
Werner Busschers uit Rijssen heeft donderdagmiddag de medaille van het Carnegie Heldenfonds uitgereikt gekregen. Hij kreeg de medaille uitgereikt in het gemeentehuis in Rijssen, omdat hij precies een jaar geleden het leven heeft gered van een man uit Goor.
De man uit Goor fietste in zijn woonplaats op een spoorwegovergang, toen hij bij een val met zijn hoofd op de rails terechtkwam. Meteen daarna gingen de spoorbomen dicht. Busschers sloot even daarna met zijn auto aan in de wachtende file. Hij bedacht zich geen moment en schoot het slachtoffer te hulp, waarna deze op tijd voor een aansnellende trein weggehaald kon worden.
De medaille en de Stichting Carnegie Heldenfonds ontlenen hun naam aan Andrew Carnegie (1835-1919), directeur van U.S. Steel Company, die bij leven zeer veel geld schonk aan goede doelen en in 1904 de Carnegie Hero Fund Commission instelde. In de jaren daarna ontstonden in meerdere landen Carnegie Heldenfondsen. De Nederlandse regering erkent de medaille en militairen mogen deze op hun uniform dragen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.