Nieuws

OM eist 8 jaar cel tegen verdachte doodslag Diphoorn

Het Openbaar Ministerie in Almelo heeft acht jaar cel geëist tegen de man die bekend heeft Jan Diphoorn uit Hengelo om het leven te hebben gebracht.
De verdachte liet Diphoorn stikken door bovenop hem te gaan zitten aan de oever van het Twentekanaal bij Ambt Delden. De verdachte werd in zijn jeugd seksueel misbruikt door Diphoorn. Hij ontstak in razernij nadat Diphoorn weigerde de foto's en video's daarvan terug te geven. Het beeldmateriaal werd later door de politie in de woning van Diphoorn gevonden.
De raadsman van de verdachte wilde dat zijn cliënt niet vervolgd zou worden. Volgens de raadsman zijn er in het onderzoek grote fouten gemaakt door politie en justitie. De rechtbank erkende dat er fouten zijn gemaakt, maar vond die niet zo groot dat een goede rechtsgang in het geding is geweest.
Tijdens het proces vroeg de rechtbank de verdachte of hij het misdrijf echt alleen had gepleegd. In het dossier zitten aanwijzing dat hij hulp zou moeten hebben gehad. De verdachte bleef bij zijn verklaring dat alleen hij verantwoordelijk is voor de dood van Diphoorn.
Tijdens het proces werd ook duidelijk dat het seksueel misbruik door Diphoorn als in 1999 bekend was bij de politie. Toen hadden vriendjes van de verdachte dat al gemeld bij de politie. Diphoorn zou samen met jongetjes uit de buurt pornofilms hebben gekeken en ze daarna hebben misbruikt.
De zus van Diphoorn omschreef haar broer in een slachtofferverklaring als een sociale man die goed was voor zijn omgeving.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.