Nieuws

Komst megastallen Geesteren lijkt afgewend

De komst van megastallen naar het het buitengebied van Geesteren lijkt afgewend. Een meerderheid van de politiek in Tubbergen is vooralsnog tegen de komst ervan. Begin juli wordt het besluit pas definitief genomen.
Omwonenden zijn bang voor de komst van zo'n megastal in hun achtertuin. Veel van hen dienden dan ook een bezwaar in, 71 in totaal. Ze zijn bang voor horizonvervuiling, gevaarlijke situaties op de weg, stankoverlast en vooral de risico's die fijnstof met zich mee kunnen brengen.
Maandagavond sprak de politiek in commissieverband over het onderwerp. De partijen PvdA en GB/VVD spraken zich uit tégen de komst van nieuwe megastallen op 'maagdelijke' grond. Het CDA was nog niet eenduidig. Toch is er met PvdA en GB/VVD een meerderheid in de raad.
In Geesteren zijn 2 aanvragen ingediend voor een megastal. Eén van de aanvragers wordt waarschijnlijk afgekocht, de ander krijgt de vergunning waarschijnlijk dus niet door de politiek. Omwonenden waren na afloop van de politieke beraadslagingen optimistisch gestemd.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.