Nieuws

ChristenUnie wil duidelijkheid provinciebestuur over koloniën

UNESCO
UNESCO
ChristenUnie Overijssel wil weten waarom het provinciebestuur van Overijssel niet op wil trekken met de provincie Drenthe om de zogeheten Koloniën van Weldadigheid op de lijst van werelderfgoederen te krijgen. Eerder deze week meldde Gedeputeerde Staten dat zij geen aanleiding ziet om terug te komen op hun eerdere standpuntdat de voordracht van de Koloniën van Weldadigheid voor de UNESCO-Werelderfgoedlijst geen prioriteit heeft.
Om die reden wordt niet ingegaan op het verzoek van Gedeputeerde Staten van Drenthe om deel te nemen aan de speciale stuurgroep, die als doel heeft de gezamenlijke Koloniën van Weldadigheid op de werelderfgoedlijst van UNESCO te krijgen. Drenthe wil graag de werelderfgoedstatus voor de voormalige werkkoloniën Veenhuizen, Frederiksoord en Wilhelminaoord. De Ommerschans en Willemsoord in Overijssel behoren tot dezelfde categorie.
De ChristenUnie snapt de wens van Drenthe om samen op te trekken bij de aanmelding voor de werelderfgoederen. Ze begrijpt niet waarom het Overijsselse college op die vraag van Drenthe niet thuis geeft en wil helderheid over de Overijsselse opstelling. De partij stelt dat duidelijk moet worden hoe belangrijk de provincie het vindt om de koloniën op de werelderfgoedlijst te krijgen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.