Nieuws

Topman TKH Group Haaksbergen best verdienende bestuurder

Alexander van der Lof
Alexander van der Lof
Topman Alexander van der Lof van de TKH Group in Haaksbergen is de best verdienende topman in Overijssel. Dat blijkt uit een onderzoek van de Volkskrant.
Van der Lof verdiende vorig jaar ruim 1.6 miljoen euro. Hij staat daarmee op plaats 19 van de lijst van honderd hoogste inkomens van bestuurders. Een groot deel van zijn inkomen bestaat uit aandelen-winsten. Topman Loek de Vries van TenCate in Almelo staat op plaats 28 in de lijst. Vorig jaar verdiende hij ruim 1.2 miljoen euro. Gerard Sanderink uit Wierden die bestuurder is bij Strukton staat op 74ste plaats. Hij verdiende ruim 610.000 euro.

Na 3 jaar weer stijging

Uit het onderzoek van de krant blijkt dat na 3 jaar van daling de topinkomens die jaar weer gemiddeld zijn gestegen. De stijging hangt samen met de stelselmatige verhoging van het basissalaris van topbestuurders, dat met 6 procent opliep naar gemiddeld 512.000 euro. De topman van Ziggo voert de lijst aan. Hij ontving in 2012 ruim 15,7 miljoen euro. Hoogste vrouw in de topverdienerslijst is Nancy McKinstry van uitgeefconcern Wolters Kluwer. Ze staat op de vierde plaats met een inkomen van ruim 6,5 miljoen euro. Het bedrijf heeft ook een vestiging in Deventer.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.