Nieuws

Huizenmarkt blijft provinciebreed vastzitten

Woningen te koop
Woningen te koop
Er zit nog geen schot in de huizenmarkt in Overijssel. Afgelopen maand werden er in de provincie opnieuw minder huizen verkocht dan in dezelfde periode vorig jaar. Dat blijkt uit een analyse van het huizenaanbod op de woningzoeksite Funda.
Het aantal huizen in de provincie dat nog steeds te koop staat steeg deze maand opnieuw flink met meer dan honderd stuks. Inmiddels heeft een woningzoeker in Overijssel alweer keuze uit 500 huizen meer dan drie maanden geleden. Het zijn er nu zo'n 16.400.

Daling van 12 procent

Tussen 15 mei en 14 juni 2013 werden er in heel Overijssel zo'n 550 huizen verkocht. Dat waren 75 huizen minder dan in diezelfde maand in 2012. Dat komt neer op een daling van ongeveer twaalf procent.
Noord-Overijssel nam het gros van de de slechte cijfers voor zijn rekening. Bijna de helft van de daling in de hele provincie werd hier geleden, maar de daling van de huizenverkopen deed zich provinciebreed voor. Geen stad of streek in Overijssel werd gespaard. En ook al zijn de dalingen wel miniem, het was wel alweer de derde maand op rij dat de maand slechter uitviel dan het jaar ervoor.

Deventer het zwaarst

Van de Overijsselse steden hebben huizenbezitters in Deventer het de laatste maanden het zwaarst. Deze maand werden er zeven huizen minder verkocht dan een jaar eerder; de afgelopen drie maanden blijven zelfs meer dan vijftig verkopen achter bij 2012.

Verschil in aantal verkochte huizen tussen 15 mei en 14 juni, ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar

Kampen -1
Zwolle -2
Deventer -7
Enschede -8
Hengelo -9
Almelo -9
Heel Overijssel -75
Twente -35
Noord Overijssel -33
Zuidwest Overijssel -5
Door: Jody Ummels. Bron: Funda.nl
Door te vergelijken met dezelfde periode vorig jaar ontstaat een eerlijker beeld, doordat seizoensinvloeden worden uitgesloten. Zo worden er bijvoorbeeld elk jaar in december veel meer huizen verkocht dan in andere maanden.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.