Betaald voetbal

Ten Hag tekent bij Bayern München

Erik ten Hag
Erik ten Hag
Voetbaltrainer Erik ten Hag heeft een tweejarig contract getekend bij FC Bayern München. Hij bedankt Go Ahead Eagles voor de prettige samenwerking.
Ten Hag kwam afgelopen zomer naar Go Ahead Eagles, waar hij trainer en technisch manager was. In zijn eerste seizoen bracht de oefenmeester uit Haaksbergen de Deventer ploeg na zeventien jaar terug in de Eredivisie. Bij Bayern München krijgt Ten Hag het elftal onder 23 jaar onder zijn hoede. Ook zal hij samen met Matthias Sammer verantwoordelijk zijn voor de invoering van de spelfilosofie in de voetbalacademie.

"Kans gekregen"

Ten Hag werkte eerder als assistent-trainer bij FC Twente en PSV, maar stond bij Go Ahead Eagles voor het eerst op eigen benen. "Go Ahead Eagles heeft mij de kans gegeven om de eindverantwoordelijkheid te dragen. Mede dankzij een goede samenwerking tussen management, technische en medische staf is veel inzet en energie beloond geworden met promotie naar de Eredivisie", aldus Ten Hag op de officiële website van Go Ahead Eagles.

"Supporters bedanken"

"Vanaf deze plaats wil ik de supporters bedanken voor de steun in het afgelopen seizoen", vervolgt de 43-jarige trainer. "Ik ben verheugd dat Go Ahead Eagles en de stad Deventer weer beschikken over Eredivisievoetbal. Ik vervolg mijn trainerscarrière bij Bayern München, maar zal de club en de warmte van de organisatie nooit vergeten."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.