nieuws

"Het is hard werken, maar wat wordt het mooi!"

Tussen de schapen
Tussen de schapen
Net een blog begonnen over onze reisbelevenissen voor het nieuwe RTV Oost-programma Grenzeloos Genoegen en had ik op dag twee al geen moment kunnen vinden om alles op te schrijven. Nog even een terugblik dan maar.
In verband met de regen op de aankomstdag moesten we noodgedwongen alle plannen voor opnames doorschuiven naar de tweede dag. Behoorlijk gas erbij dus. Dat hield in: opstaan om 05.00 uur, want om 07.00 uur zouden we Jos, Berry's vrouw, ontmoeten die haar schaapskudde zestig kilometer verderop zou loslaten. Het was droog maar boven de grasvlakte flink nevelig.
Een rustige vrouw, grijzend glad haar in een staart, grijze lange broek, blauw sweatshirt, grote rode rugzak, laarzen, wandelstok en een heel blij en open gezicht. Daar stond ik dan in m'n witte broek. Die schapen zullen wel gedacht hebben: wie is dat schaap? Maar ik werd allerhartelijkst in de kudde opgenomen en we hebben prachtige opnames gemaakt.

Verder bezochten we die dag een chocolatier en een chateau. We hebben een wijnboer ontmoet die de heerlijke witte Sancerre-wijn verbouwt en we hebben boodschappen voor het avondeten gedaan op een typisch Frans marktje. Ook ben ik met gastheer Berry en de twee honden via een prachtig bos naar een open meertje gelopen waar ik een mini-hondentraining kreeg.
's Avonds om 22.30 uur konden we buiten eten. Frederike had een heerlijke lamsbout gebraden met daarbij een frisse couscoussalade. Wijnkenner Hans Averesch adviseerde een frisse Sancerre Rosé wijn en we hadden chocolade en aardbeien als dessert.

Heel knap hoe programmamaker André van der Zee ons gefocust weet te houden met zijn humor en geduld.
Vanmorgen mochten we uitslapen tot 07.00 uur. We hebben afscheid genomen van Berry. Heel gastvrij was hij, maar ik denk dat ie ook blij was dat we gingen. Vijf vreemde mensen die je huis volledig overnemen, ik geef het je te doen...
Nu zijn we op weg naar Ed en Ineke Taylor uit Borne. Zij bezitten een kasteel met zwembad waar je een vakantie kunt boeken. Ook daar verheug ik me enorm op. Het weer ziet er goed uit op dit moment. Morgen kan ik meer vertellen, ik zit dit nu achterin de auto op een iPad deze tekst uit te tikken en word een beetje misselijk nu.
Twitteraars kunnen me volgen op @Doroos. Het is hard werken, maar wat wordt het een mooie serie. Zeker weten! Au revoir!
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.