Nieuws

Staatssecretaris Klijnsma op werkbezoek in Deventer

Staatssecretaris Jetta Klijnsma heeft maandagmiddag verschillende bedrijven in Deventer bezocht. Ze keek hoe het staat met de inzet van medewerkers met een beperking bij een commercieel bedrijf.
Rond drie uur was ze bij C1000 Hans Kok. Daar praatte de staatssecretaris met drie oud-medewerkers van de sociale werkvoorziening Sallcon. De drie hebben sinds een half jaar een contract bij de C1000. Ze pakken boodschappen in die bij klanten worden thuis bezorgd.
Later op de middag bezocht ze nog een aantal bedrijven waar mensen met een beperking werken, zoals Martens Logistiek, Van Klaveren CCC en McDonalds. Aanleiding voor het werkbezoek van Klijsma zijn de goede resultaten die de sociale werkvoorziening Sallcon al jaren weet te behalen met het onderbrengen van medewerkers bij een commercieel bedrijf.
Na afloop van het werkbezoek heeft Klijnsma een gesprek met vertegenwoordigers van social community Deventer gehad. Een club van sociale ondernemingen die zich inzet voor mensen met een beperking bij het vinden van een reguliere baan.
Bekijk de video in HD op YouTube.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.