Nieuws

Urk en Emmeloord bij megaprovincie

Urk wil bij megaprovincie horen
Urk wil bij megaprovincie horen
De plaatsen Urk en Emmeloord in de Noordoostpolder gaan deel uitmaken van een grote megaprovincie, wanneer drie provincies bij elkaar worden gevoegd. Minister Plasterk van Binnenlandse Zaken heeft een voorstel gepresenteerd voor de provinciale herindeling, meldt de NOS.
Hij wil dat Flevoland, Noord-Holland en Utrecht worden samengevoegd, omdat hij denkt dat grensoverschrijdende kwesties zoals woningbouw, natuur en infrastructuur beter opgepakt kunnen worden. Daarbij komt dat de fusie kan leiden tot een besparing tot 70 miljoen euro per jaar.
Plasterk heeft gesprekken gevoerd met inwoners, Kamerleden en bestuurders. Die reacties hebben ertoe geleid dat de ingangsdatum voor de nieuwe megaprovincie is verschoven naar 1 januari 2016. Oorspronkelijk was het plan om de samenvoeging al in 2015 rond te hebben. Vanaf de instelling van de gemeente Noordoostpolder in 1962 tot de vorming van de provincie Flevoland in 1986, hoorde de polder bij de provincie Overijssel. Urk hoorde al vanaf 1950 bij Overijssel.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.