nieuws

Pesten niet enige oorzaak zelfmoord Fleur Bloemen

Pesten was niet de hoofdreden van de zelfmoord van Fleur Bloemen uit Staphorst. Dat blijkt uit een onderzoek dat haar school AOC Terra uit Meppel heeft laten uitvoeren naar de zelfmoord van het meisje. Duidelijk is wel dat Fleur Bloemen gepest werd.
De resultaten van dat onderzoek werden vandaag gepresenteerd. Uit dat onderzoek is naar voren is gekomen dat Fleur een lief, leergierig meisje was dat snel in conflict raakte. Daarvoor kreeg ze vanuit huis en school professionele hulp.

Incident vlak voor de zelfmoord

Volgens onderzoeker Veenstra was de zorg voor het meisje te versnipperd. School was niet voldoende op de hoogte welke zorg het meisje kreeg aangeboden. Dat moet in de toekomst beter, luidt de aanbeveling. Scholen moeten een beter beeld krijgen van de hulp die leerlingen krijgen.
Uit het onderzoek is naar voren gekomen dat er geen sprake was van chronisch pesten. De vrijdag voor de zelfmoord van Fleur Bloemen heeft zich een incident voorgedaan, dat heeft gezorgd voor een escalatie. Er was sprake van pestgedrag door een groepje leerlingen.

"Geen verband tussen pesten en zelfmoord"

De school wilde daarop reageren, maar toen was het te laat en had Fleur Bloemen al zelfmoord gepleegd door voor een trein te springen. Onderzoeker Veenstra wil geen verband leggen tussen structureel pesten en de zelfmoord van Fleur Bloemen. Dat ligt volgens hem veel complexer.
Uit respect voor het meisje en haar ouders wordt er echter geen gedetailleerd beeld gegeven van haar psychische toestand.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.