Nieuws

N35 Zwolle-Wijthmen verbreed

N35
N35
De N35 tussen Zwolle en Wijthmen wordt verbreed naar twee keer twee rijstroken. Dat heeft minister Schultz (Infrastructuur en Milieu) afgesproken met de provincie Overijssel en de gemeenten Zwolle en Dalfsen.
Door de aanpassingen kan de maximumsnelheid op het traject omhoog naar 100 km per uur. Ook komt er een ongelijkvloerse kruising.
De N35 is een belangrijke verbinding tussen Zwolle en Twente en wordt steeds drukker. Schultz: "Dat leidt tot problemen op het gebied van verkeersveiligheid, bereikbaarheid en leefbaarheid. Het is goed dat we nu alles op alles gaan zetten om deze verbreding eind 2016 gerealiseerd te hebben." In totaal kost de verbreding 47,8 miljoen euro. Minister Schultz draagt daar 18 miljoen aan bij.
Het project was in eerste instantie op de lange baan geschoven en uitgesteld tot 2018-2020. Na de overeenkomst van vandaag is het de verwachting dat in 2015 al gestart kan worden met de weguitbreiding. In april ging de Tweede Kamer al akkoord met de aanpak van de A1 tussen knooppunt Azelo en Deventer, en de N35 tussen Wijthmen en Wierden. De geplande verbreding van de A1 zal in 2017 of 2018 plaatsvinden. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.