Grenzeloos Genoegen

"Dorothy Proosting en Frederike Kanendijk"

Het kasteeltje, een droomplaatje
Het kasteeltje, een droomplaatje
Op zaterdag kwamen we aan bij Ed en Ineke Taylor in Faux/Dordogne, van oorsprong afkomstig uit Borne. Ze hebben twee zonen, Michael en Donald. Zo'n anderhalf jaar geleden kochten ze een kasteeltje. Ze knapten het op en richtten een aantal prachtige kamers in die verhuurd konden worden.
Ze konden dit doen omdat ze een goedlopend vakantiepark in de Lot na zeventien jaar verkocht hadden. Ze doen alles zelf; onderhoud, schoonmaak en het koken van voortreffelijke maaltijden voor de gasten. Via hun website hadden we ons al een beetje ingeleefd, maar toen we aankwamen waren de ah's en oh's niet van de lucht. Wat een droomplaatje!
Het weer was zonnig en warm en Ed en Ineke ontvingen ons allerhartelijkst. Even een verfrissing in de tuin onder de bomen om bij te komen van de zeven uur durende reis. Maar programmamaker André is onverbiddelijk, we moeten aan de bak. En hij heeft gelijk. Anders krijgen we het er allemaal niet op. Onderweg hadden we bij Domaine de Laulan al het item met wijnkenner Hans Averesch en de wijnboer opgenomen. Deze streek is bekend van het fruit zoals pruimen en perziken. De wijnen uit deze streek zijn voornamelijk gemaakt van de Sauvignon Blanc en Semillon.
Omdat we van elk adres met Overijsselaars twee afleveringen van achttien minuten moeten maken, nemen we niet altijd chronologisch iets op, meer praktisch. Voorbeeld: als er in de vijver door Hans forel moet worden gevangen voor aflevering twee en ik moet helpen met klusjes in de tuin voor aflevering één, dan nemen we dat achter elkaar op omdat het op hetzelfde terrein ligt.
Dit houdt wel in dat we ons meerdere keren per dag moeten omkleden omdat ik in aflevering één bijvoorbeeld een roze setje aan heb en in aflevering twee iets blauws. En dit geldt dus ook voor Frederike en Hans. Maar ja, op den duur weet je bijna niet meer wat voor dag het is, dus of het allemaal klopt als uit uitgezonden wordt? En anders moeten we er maar een kijkersvraag aan verbinden: wat klopt hier niet? Maar het zal wel meevallen schat ik in, André schrijft alles goed op.
Het waren heftige dagen bij Ed en Ineke, gewoon door wat we gedaan hebben (paardrijden, lammeren vangen), alsook wat we gezien hebben (voeren van ganzen voor de foie gras). Ik ga hier niet te diep op in, dat zien jullie vanzelf wel. Ook moesten er inkopen worden gedaan voor het avondeten. Frederike ging met Ed naar de markt in Issegeac. Deze streekmarkt is elke zondag en voert door het hele dorp.
Hans en ik hoefden even niets. We hadden ook bij het prachtige zwembad kunnen gaan liggen maar wij wilden allebei ook graag die markt zien. Een woord om deze te beschrijven: Wow! Groente, fruit, tassen, hoeden, kazen, gevogelte, sieraden en wijn. Hans begon natuurlijk gelijk van alles te proeven en ik heb nog een leuke hoed gekocht.

Ineke, Ed en Frederike hebben de sterren van de hemel gekookt en bij elk gerecht dronken we super lekkere wijnen. André noemt ons voor de grap al Dorothy Proosting en Frederike Kanendijk haha. En ja, we hebben alledrie toch ook nog even van het zwembad gebruik kunnen maken. Ik heb me gisteravond wel even een beetje zorgen gemaakt om cameraman Julius. Dagen van vijftien uur in dit warme weer is killing. Hij ging gisteravond dan ook als eerste naar bed. Maar vanochtend was ie weer fris en fruitig.

De korte nachten gaan nu een beetje opspelen. De camouflagestift is nu mijn beste vriend ;). Vanmorgen hebben we afscheid genomen van Ed en Ineke en nu zijn we al weer onderweg naar het volgende adres: Vinsobre in de Drôme. Daar wonen Albert en Annet Maathuis uit Almelo/Wierden. Zij runnen een Chambre d'hôtes. Ook daar verheugen we ons enorm op.
En worden jullie ook al een beetje nieuwsgierig naar wat we daar gaan beleven? Meer daarover de volgende keer in dit reisverslag. Vanaf vandaag zal ik er ook dagelijks over vertellen in het Radio Oost-programma Afslag Oost, tussen 16.00 en 17.00 uur. En je kunt me volgen op Twitter! À bientot!
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.