Jaap Even

Drie keer per week lopen en fietsen

De fysiotherapeut zegt het niet met zoveel woorden, maar het is wel duidelijk: zo gauw er een bal of ander spelelement aan het sportuurtje wordt toegevoegd, word ik naar de 'loopband' verwezen.
Dat was gelijk de allereerste keer al duidelijk, ik schreef dat al eerder. We moesten een bal overgooien en het was al snel duidelijk dat mijn balgevoel van weleer in z'n geheel verdwenen is. Een jaar of 35 geleden was ik nog een verdienstelijk linksback in een team van de Lochemse hockeyclub. Volgens mensen die er destijds verstand van hadden was hockey een sport waar ik een goede in zou kunnen worden. Ik heb mijn hele jeugd op de tennisbaan doorgebracht; niet alleen omdat mijn zus en moeder zo goed konden tennissen, maar om zelf ook een balletje te slaan. En ik heb jarenlang elke donderdagavond gevolleybald. Maar het is helemaal weg. Ik sla overal onderdoor, gooi een bal compleet de verkeerde kant op en voel me gewoon stukken beter als ik enige afstand heb tot welke balsport dan ook.

Van de kapper in Ootmarsum naar huis gelopen

Afgelopen zaterdag ben ik na mijn bezoek aan de kapper naar huis gelopen. In voorgaande Vierdaagsejaren is dat al vaker gebeurd: met Dorien mee in de auto naar Ootmarsum en na een stevige knipbeurt wandelend terug. Dat is me uitstekend bevallen. Ik weet nog niet hoe en wat, maar ga komend weekend ook zeker weer een eind lopen. En dan natuurlijk die drie keer per week in dat zaaltje in het Hengelose ziekenhuis in het kader van de revalidatie. Eerst een klein half uur fietsen en vervolgens diezelfde tijd lopen. Morgen gaat het niet door. In eerste instantie omdat ik voor Radio Oost verslag doe van het Koninklijk bezoek aan 's-Heerenbroek. Maar gisteren werd ons gezegd dat bij een temperatuur van meer dan 30 graden niet gerevalideerd wordt. Dat wordt 'm dus niet morgen. Maar vrijdag ben ik gewoon weer van de partij!

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.