Nieuws

Vitens legt waterreserves aan vanwege hitte

Vitens Zwolle
Vitens Zwolle
Waterbedrijf Vitens houdt in verband met de verwachte zomerhitte morgen rekening met een sterke toename van de vraag naar drinkwater.
Om die vraag op te kunnen vangen houdt het waterbedrijf de reservoirs extra goed gevuld en worden alle voorraadkelders scherp in de gaten gehouden. Door waar nodig een grotere waterreserve aan te houden kan het bedrijf desgewenst bijsturen als de vraag naar water plotseling toeneemt.
Gewoonlijk vult Vitens een keer per nacht en een keer per dag de reservoirs aan om piekvragen in de ochtend en in de vroege avond op te kunnen vangen. Maar tijdens de verwachte recordtemperatuur van woensdag zal Vitens enkele van de reservoirs vol houden voor het geval Nederland massaal een extra douche neemt, de kinderbadjes vult of de tuin besproeit.

Normaal kan Vitens goed voorspellen hoe de vraag naar water zich ontwikkelt als er bijvoorbeeld een periode van meerdere weken warmte wordt aangekondigd. Maar een plotselinge dag tropische hitte zoals nu komt zo weinig voor dat Vitens het zekere voor het onzekere neemt.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.