Grenzeloos Genoegen

De sfeer is goed: "We lachen wat af met z'n allen!"

Albert en Annet Maathuis
Albert en Annet Maathuis
Gisteren kwamen we, na bijna negen uur rijden, tegen 17.00 uur aan bij Albert en Annet Maathuis uit Wierden. Zij runnen een Chambre d'hôtes in Vinsobre in de Drôme/Provence. Weer een heel ander landschap dan in de Dordogne, maar ook prachtig.
Leuke kleine terracotta gekleurde dorpjes, gezellige kleine terrasjes, mooie grote bomen (platanen). De laatste twee kilometer werden we telefonisch door Albert naar hun huis geleid. Werkelijk schitterend! Crèmekleurig met een grote zijtrap waar Albert en Annet de bovenverdieping bewonen. Onder hun woonhuis hebben ze twee appartementen gemaakt. Heel neutraal maar smaakvol gezellig ingericht.
Frederike en ik krijgen de rechterhelft en de mannen het linker appartement. Vanwege de warmte nemen we het liefst allemaal meteen een flinke duik in het prachtige zwembad, maar daar is natuurlijk nog geen tijd voor. Eerst wat drinken en wat kletsen met elkaar. André legt uit hoe we de items uit het draaiboek willen gaan draaien. Daarna even opfrissen en dan wordt het kookitem gedraaid.
Het eten was verrukkelijk, een kiprecept uit de Tangine (Marokkaanse pan), met couscous en een enorm zachte lekkere kaas en sla met frambozendressing. Maar ja, tot 23.00 uur aan tafel en drie kwartier later naar bed is nou niet echt goed voor je lijn. Ik heb het gevoel dat ik in vijf dagen al wel twee kilo ben aangekomen.
Vanochtend zijn we naar de markt geweest in Vaison la Romaine. Een leuk oud Romaans stadje met een superleuke markt. Frederike en Annet deden de boodschappen, dat werd gefilmd en ik kon gewoon even op mezelf zijn. Ik heb nog een leuk shirt voor maar €15,- gescoord.
Vanmiddag heeft Albert ons meegenomen hoog op een berg waar we gieren konden zien vliegen. Straks nemen we de aankomst op, klusjes waarmee ik het werk van Albert en Annet verlicht, de zwembadtest (yes!) en het interview met onze gastheer en gastvrouw.
Albert en Annet hebben drie volwassen kinderen en zijn in 2010 definitief naar Frankrijk verhuisd. Ze zijn niet genaturaliseerd maar hebben in Nederland ook nergens recht meer op. Albert heeft een eigen bedrijf en doet in automatisering. Zijn klanten (voornamelijk notariskantoren) zitten wel in Nederland, maar met een goeie telefoon en internetverbinding kan hij zijn werk prima thuis doen. Wel heeft hij af en toe persoonlijk contact met zijn cliënten en reist daarvoor eens per zes weken af naar Nederland.
Hun keuze voor Frankrijk was heel bewust. Hier hebben ze rust gevonden en voelen ze zich thuis. En ook al vinden ze Nederland een prachtig land, het werd ze daar te jachtig. Twee heel rustige en erg sympathieke Tukkers waarbij wij ons welkom voelen. Vanavond eten we nog gezellig samen en morgen gaan we dan op reis naar het laatste adres van onze reis. Die eindigt in de Morvan, op zoek naar de naturistencamping van Thom en Betty Weterings uit De Lutte. Spannend!

Maar morgenochtend nemen we nog eerst even de klim van Hans Averesch op de Mont Ventoux op. Dat wordt lachen. We lachen er trouwens überhaupt wat af met z'n allen, die sfeer zul je zeker merken als Grenzeloos Genoegen wordt uitgezonden, dat kan haast niet anders. À bientot!
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.