Nieuws

Ank Bijleveld gastvrouw voor koninklijk paar namens Overijssel

Commissaris van de Koning Ank Bijleveld treedt vandaag op als gastvrouw voor het koninklijk paar dat vanmiddag kennismaakt met Overijssel. "Ik ben gastvrouw en zo voel ik me ook", aldus Bijleveld, die vanochtend liet weten zich te verheugen op de begeleiding van het koninklijke bezoek aan de provincie.
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brengen een bezoek aan achtereenvolgens 's-Heerenbroek, Zwolle en Goor, nadat ze eerder vanochtend op bezoek waren in Flevoland. Commissaris van de Koning Bijleveld wacht Máxima en Willem-Alexander op in Ens in de Noordoostpolder, waar ze een gezamenlijke lunch hebben.
Na de lunch gaat de koninklijke toer richting Overijssel, waar Willem-Alexander worden verwacht in 's-Heerenbroek. De bevolking viert het er 650-jarig bestaan van het dorp. Via bestuurshoofdstad Zwolle komt het koninklijk paar aan in Goor, waar het ook al feest is. Goor viert het 750-jarig bestaan. "Door het koninklijk paar lokale festiviteiten in IJsselland en Twente mee te laten maken, denken we dat het bezoek op spontane wijze kennis maakt met de Overijsselaar", aldus Bijleveld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.