Nieuws

Programma koningsbezoek en verslag RTV Oost

Het koninklijk paar in Flevoland
Het koninklijk paar in Flevoland
Het kennismakingsbezoek van koning Willem-Alexander en koningin Máxima aan Overijssel komt steeds dichterbij.
Op dit moment brengt het koningspaar een bezoek aan de provincie Flevoland, vanmiddag zijn ze in Overijssel. Het bezoek aan Overijssel begint om twee uur in 's-Heerenbroek en wordt later op de middag afgesloten in Goor. RTV Oost doet de hele middag live verslag. Op tv, op radio en online.

Wat gaat RTV Oost doen?

De live-uitzending op TV Oost begint om 13.30 uur en duurt tot 17.00 uur. In 's-Heerenbroek, Zwolle en Goor staan camera's en verslaggevers. Ook kan de kijker via #tvoost op Twitter meepraten over het bezoek. De uitzending is ook live via YouTube te zien. Op Radio Oost zijn live-verslagen te horen tijdens de bezoeken.
Op internet is de hele middag een liveblog te volgen. Wie foto's maakt van het bezoek kan ze mailen naar foto@rtvoost.nl Ook via Twitter en Facebook is het bezoek te volgen.

Het programma van het koningsbezoek

14.00 uur: Aankomst van de Koning en Koningin in 's-Heerenbroek, ontvangst door de Commissaris van de Koning in de provincie Overijssel, drs. A.Th.B. Bijleveld-Schouten, en burgemeester van de gemeente Kampen, mr. drs. B. Koelewijn. Ontmoeting met mevrouw J. van de Wetering, voorzitter comité 650 jaar 's-Heerenbroek. Gezelschap loopt door een erehaag van schoolkinderen van basisschool Prinses Juliana naar het feestterrein.
Bij aankomst op het feestterrein houdt de Commissaris van de Koning een kort welkomstwoord. Rondleiding langs de activiteiten o.l.v. Jacolien van de Wetering. Op het moment van aankomst op het feestterrein vindt er een race plaats van strijdwagens die gemaakt zijn door de buurten in 's-Heerenbroek.
Het gezelschap loopt langs een paar strijdwagens die daar zijn opgesteld.Ook staat er een hoge fiets op het terrein die door dorpsbewoners gemaakt is bij het vorige dorpsfeest. Vervolgens loopt het gezelschap langs een stand van 4 melkveehouders van het dorp, de heren Pelleboer, De Leeuw, Knol en Koersen.
Aan het eind van de route vindt de symbolische starthandeling (de onthulling van een schilderij) plaats van het dorpsfeest in aanwezigheid van de Koning en Koningin. De burgemeester kondigt deze starthandeling aan, hij introduceert mevrouw Gerrie Wessels, de oudste inwoner van het dorp, die het schilderij zal onthullen en de kunstenaar Ad Swier.
Het gezelschap verlaat het feestterrein via de oranje loper en door de erehaag van zingende kinderen. Aan het eind van de erehaag neemt afscheid van Jacolien van de Wetering. Burgemeester neemt bij de auto afscheid van de Koning en Koningin.
14.20 uur: Vertrek van de Koning en Koningin naar Zwolle.
14.35 uur: Aankomst van de Koning en Koningin bij het provinciehuis; ontvangst door Commissaris van de Koning en burgemeester van de gemeente, drs. H.J. Meijer. Korte bezichtiging en openingshandeling Kroonappel tentoonstelling in het Bestuurscentrum.
14.42 uur: Gezelschap gaat naar de tent op het manifestatieveld achter het provinciehuis. Onderweg een kort optreden van het Britten Jeugd Strijkorkest. Het gezelschap loopt langs de Overijsselse winnaars van de Koningsspelen (leerlingen van scholen uit Raalte), die op het gras voor de tent zitten, naar de tent. De Koning en Koningin ontmoeten de collegeleden van GS en B&W Zwolle.
14.44 uur: Welkomstwoord door de Commissaris van de Koning, welkomstwoord door burgemeester Meijer namens de 11 IJssellandgemeenten; thema water.
14.55 uur: Ontmoeting met de gasten uit de 11 IJssellandgemeenten en Travers, allochtone Bezoekvrouwen Project; zij hebben eerder een Appeltje van Oranje gewonnen.
15.15 uur: Bij vertrek uit de tent optreden Pioniers, winnaar Popprijs Overijssel 2013; Bij vertrek: Lied schoolkinderen Staphorst vanwege de naamswijziging van Prins naar Koning Willem-Alexanderschool.
15.20 uur: Vertrek van de Koning en Koningin naar Goor, einde programma in Zwolle.
16.15 uur: Aankomst van de Koning en Koningin per auto. Voorafgegaan door de Solarauto van Solar Team Twente. Begroeting door Commissaris van de Koning en de burgemeester van de gemeente Hof van Twente, mevrouw H.M. Nauta-van Moorsel.Onthulling van de nieuwe Solarauto door de voorzitter van de regio Twente, de heer P.E.J. den Oudsten, burgemeester van Enschede. door het wegtrekken van een kleed.Het gezelschap loopt het plein op, langs de schoolkinderen die met hun blauwe Tshirts als een lint de loop van de Regge door Goor symboliseren.
16.25 uur: Burgemeester en de Commissaris van de Koning begeleiden de Koning en Koningin naar de feesttent. Korte rondgang door de tent.
16.37 uur: Gezelschap neemt plaats in de tent, voor het podium. Welkomstwoord door de Commissaris van de Koning. Optreden Ellen Peters (blokfluit; Oldenzaal). Presentator Paul Schabbink kondigt optreden Big Bang aan.
Kort woord voorzitter van de Regio Twente, de heer Den Oudsten. Optreden Winnaar van The Choice of Twente, Jeroen Ekkerink (Tubbergen), begeleid door Big Bang (Hengelo).
Terugblik op de dag door de dichter van Overijssel, Heleen Bosma. Symbolische starthandeling voor het stadsfeest door burgemeester Nauta en kinderen. De Koning en Koningin worden uitgenodigd om samen met de Commissaris de Koning, burgemeester en bestuur 750 jaar Stadsrechten Goor op het podium te komen voor een stijlvolle start van het feest en afsluiting van het bezoek aan Overijssel.
17.00 uur: Vertrek van de Koning en Koningin, einde provinciebezoek aan Overijssel.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.