Nieuws

Koninklijk bezoek aan Overijssel goed verlopen

Het koninklijk bezoek aan de provincie Overijssel is woensdagmiddag goed verlopen. Dat meldt de politie. Alleen in Goor raakten vier mensen onwel door de hitte, maar zij konden allen ter plekke worden behandeld.
Het bezoek werd afgesloten met een groot feest in Goor, dat viert dat het 750 jaar geleden stadsrechten kreeg. Het koningspaar opende officieel de festiviteiten en zong in een feesttent uit volle borst met schoolkinderen het 'Goors Victorie'. Burgemeester Ellen Nauta van de gemeente Hof van Twente zei erover: "Ik ben nu 6 weken burgemeester en ik heb in 6 weken niets anders gedaan dan feesten.''

Hitte veroorzaakte geen problemen

Commissaris van de Koning Ank Bijleveld had ervoor gekozen om het kennismakingsbezoek aan te laten sluiten bij bestaande activiteiten. "De mensen doen wat ze altijd doen en u bent er bij", zei Bijleveld in 's-Heerenbroek, dat het 650-jarig bestaan vierde, en in Goor. Tussendoor was er in de provinciehoofdstad Zwolle een ontmoeting met vertegenwoordigers uit alle IJsselland-gemeenten.
De voorspelde tropische hitte speelde de bezoeken aan Overijssel en eerder op de dag aan Flevoland geen parten. In de polderprovincie bleef het zwaar bewolkt en regende het zelfs een beetje, en ook in Overijssel viel het mee met de warmte. Wel werd daar overal water uitgedeeld en werd het publiek aangeraden ook veel water te drinken. In Goor raakten vier mensen onwel door de hitte, maar zij konden na behandeling verder genieten van het bezoek.
De reeks provinciebezoeken wordt vrijdag afgesloten in Zeeland en Zuid-Holland.
Bekijk de video in HD op YouTube.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.