Nieuws

Na de eetpiraat nu een vlaaienlichter actief in de regio

Na de eetpiraat lijkt het er op dat er nu een vlaaienlichter actief is in de regio.
Onderneemster Lotte Oldenhuis van Limburgia in Goor zegt dat tenminste vier Limburgia-vestigingen zijn bezocht door een klagende ‘klant’ die geld terugeist omdat er zure vlaaien zouden zijn verkocht. Het gaat om winkels in Almelo, Goor, Vriezenveen en Lochem. Bij de eerste drie winkels kreeg de man geld. In Lochem vertrok hij met een waardebon.

"Merkwaardig verhaal"

De mogelijke vlaaienlichter stapte woensdagmiddag binnen in de winkel van Lotte Oldenhuis. "Hij vertelde dat wij zijn ouders een zure vlaai hadden verkocht. Hoewel dat bijna niet mogelijk is, hield hij er niet over op. Zijn verhaal werd steeds merkwaardiger. Hij haalde zelfs de bijbel erbij." Oldenhuis die alleen in de winkel stond, vond het een vreemde man en overhandigde uiteindelijk tien euro om van hem af te zijn.
Nadat de man de winkel had verlaten belde ze met de vlaaienwinkel van haar broer in Vriezenveen. “Ik kreeg mijn schoonzus aan de telefoon. Zij herkende mijn verhaal. De man was een dag eerder, met hetzelfde verhaal, in hun winkel geweest. Ook zij had hem geld gegeven.”, zegt Oldenhuis.

"Morgen politie informeren"

Twee telefoontjes later wist ze dat de man ook in Almelo en Lochem was geweest. Oldenhuis sluit niet uit de man ook bij andere winkels met versproducten naar binnenstapt om er geld los te krijgen. "Ik ga morgen naar de politie, zodat zij weten wat ons is overkomen. Wellicht dat er zich al meer ondernemers bij de politie hebben gemeld."
Oldenhuis beschrijft de man als een stevige blanke man van ongeveer 1.80 meter. Hij heeft lang donker, bijna zwart haar tot op zijn schouders. En hij heeft een ringbaardje. "Hij had een joggingbroek aan en ik vond hem er onverzorgd uitzien."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.