Nieuws

Eetpiraat voorlopig vastgehouden

Eigenaar van Hotel Sevenster sloeg alarm
Eigenaar van Hotel Sevenster sloeg alarm
De eetpiraat die dinsdag in Deventer werd opgepakt nadat hij in de regio tal van horecazaken had opgelicht, verblijft voorlopig in de politiecel. De man wordt verdacht van een groot aantal oplichtingszaken in het hele land.
De verdachte zou er een gewoonte van maken om in restaurants te eten en in hotels te slapen zonder ervoor te betalen. Hij doet zich daarbij voor als diplomaat van een Israelische ambassade. De man verdwijnt echter steeds met de noorderzon voordat er moet worden afgerekend.
Afgelopen maandag dook de eetpiraat op bij twee Deventer restaurants: Boas en Sirtaki. Daar dronk hij wat zonder te betalen en meldde zich vervolgens bij Hotel Vermeer voor een overnachting. Daar werd hij de volgende ochtend van zijn bed gelicht door de politie, nadat een hotelmedewerker had ontdekt om wie het ging. Op internet had hij tal van informatie en afbeeldingen gevonden van de eetpiraat. Die informatie was er onder meer opgezet door de eigenaar van hotel Sevenster uit Delden, waar de eetpiraat afgelopen weekeinde verbleef en at zonder te betalen. 
De horecaondernemer uit Delden zocht de publiciteit en sloeg in social media alarm toen hem duidelijk werd dat de oplichter al wekenlang  in Noord- en Zuid-Holland, Brabant en Overijssel actief was en dat veel horecazaken daarvan de dupe waren.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.