Nieuws

Brandweer Twente druk met 400 meldingen noodweer

De brandweer Twente is vanmiddag druk geweest met honderden meldingen van wateroverlast in Twente. Dat meldt een woordvoerster.
Het gaat voornamelijk om wateroverlast en stormschade. Zo zijn er in de omgeving van Wierden verschillende bomen over de weg gevallen die door de brandweer moeten worden weggehaald. In Enschede is er sprake van wateroverlast rond de Prinsessetunnel. Het water stroomt de tunnel in en blijft daar staan. Een deel van de G.J. Van Heekstraat is afgesloten en ook andere straten die blank staan zouden zijn afgesloten.
De Universiteit Twente heeft lekkage als gevolg van de harde regenval. De afdeling Marketing & Communicatie in één van de universiteitsgebouwen maakte water. Ook in andere delen van Enschede is sprake van overlast. Dat is bijvoorbeeld het geval in de wijk Twekkelerveld.
Ook op de N36 zijn problemen ontstaan door de vele regenval. Daar is de tunnel bij Almelo onder de Wierdensestraat onder water gelopen. Ook op de A35 moesten automobilisten oppassen. Vlak voor de afslag Almelo Zuid staat een grote plas water midden op de weg.

Meerdere uitrukken

In de regio IJsselland is de brandweer vanwege de waarschuwing voor extreem weer gevraagd rekening te houden met meerdere uitrukken vandaag. Vooral in de omgeving van Deventer was er eerder vandaag sprake van wateroverlast.

Wateroverlast Boulevard 1945 in Enschede

Water op de UT

Regge en Dinkel vangt water op

Het waterschap Regge en Dinkel heeft alle opvanggebieden ingezet om het vele regenwater op te vangen. Het water wordt onder meer naar het Kristalbad tussen Hengelo en Enschede en het retentiegebied Woolde/Genseler geleid. In deze buffers kan het water tijdelijk worden vastgehouden, zodat het elders niet voor problemen zorgt. Ook zijn gemalen ingezet, om het extra water weg te pompen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.