Nieuws

CDA wil proef voor veiliger landbouwverkeer

Het CDA Overijssel maakt zich zorgen over gevaarlijke situaties met landbouwvoertuigen op de openbare weg.
De partij wil daarom een proefproject in de provincie waarbij wegbeheerders en agrariërs samen op zoek gaan naar oplossingen om ongelukken te voorkomen. Het CDA hoopt andere politieke fracties mee te krijgen voor het idee van een proef. Politici werden daarom vrijdagmiddag in Fleringen en Hardenberg uitgenodigd om daar enkele gevaarlijke situaties te bekijken.
In Fleringen en Hardenberg rijdt landbouwverkeer regelmatig door het centrum. De grote machines veroorzaken gevaarlijke situaties waar vaak fietsers bij betrokken zijn. Bij wijze van proef zouden de landbouwvoertuigen op de doorgaande provinciale weg kunnen worden toegelaten. Maar misschien zijn er ook nog wel andere creatieve oplossingen, aldus Laura Antuma van het CDA.

Landelijke maatregelen duren het CDA te lang

Landelijk wordt ook al enige tijd gewerkt aan maatregelen die de verkeersveiligheid van landbouwvoertuigen moet vergroten, zoals het trekker-rijbewijs en het verhogen van de maximale snelheid. Maar het CDA vindt dat de maatregelen veel te lang op zich laten wachten en vindt het nu tijd voor actie.
Dinsdagmiddag in het radioprogramma Boeren Burgers Buitenlui meer aandacht voor de problematiek met landbouwverkeer op de openbare weg.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.