Nieuws

Enschede in crisisteam bij elkaar: "Blijf thuis"

De gemeente Enschede heeft een team bij elkaar geroepen vanwege de grote hoeveelheid regen die vanmiddag is gevallen.
Volgens een woordvoerder van de gemeente Enschede staat in sommige straten in Enschede 15 tot 30 centimeter water. "De brandweer werkt uit alle macht om het water weg te pompen", meldt de woordvoerder. "Het gaat dan om punten waar vaker problemen zijn als er veel water is gevallen." Bij diverse winkels in de binnenstad loopt het water naar binnen. De wethouder Nijhuisstraat is een kolkende rivier, aldus de gemeentewoordvoerder.

"Ontzettend veel water gevallen in korte tijd"

Volgens de woordvoerder heeft de gemeente Enschede zich niet laten verrassen door het slechte weer. "Er is gewoon ontzettend veel water gevallen in heel korte tijd."
De gemeenten Borne en Oldenzaal roepen mensen op die niet persé weg hoeven niet de weg op te gaan. Ook de brandweer heeft opgeroepen niet meer de deur uit te gaan vanwege het weer. De Van Bemmelstraat en Wensinkstraat in Borne veranderden in een zwembad. In Oldenzaal strandden auto's in de tunnels aan de Burgemeester Wallerstraat en Eektestraat, die vol met water stonden. Bewoners van diverse straten in Oldenzaal, onder meer aan de Prossinkhof, gooiden zelf zandzakken voor de deur om binnenshuis droge voeten te kunnen houden.  

Processie Oldenzaal en staking op A1 afgelast

In Oldenzaal zou vanmiddag een processie worden gehouden vanwege de heropening van het Plechelmusplein. Die bijeenkomst wordt nu binnen gehouden. Ook een actie van vrachtwagenchauffeurs op de A1 werd afgelast vanwege het slechte weer. De chauffeurs wilden stapvoets rijden om aandacht te vragen voor hun slechte situatie. Buitenlandse chauffeurs werken goedkoper, waardoor de Nederlandse chauffeurs het water aan de lippen staat.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.