Sport

Landstede loot Buhl uit Duitsland

Landstede speelt eerst uit en daarna thuis
Landstede speelt eerst uit en daarna thuis
Landstede Volleybal heeft voor de CEV Cup het Duitse TV Ingersoll Buhl geloot. De Zwolse volleybalheren spelen de eerste wedstrijd uit in Duitsland op 23 oktober. De return in Zwolle is een week later op 30 oktober. Trainer Redbad Strikwerda is 'content' met de loting.
De CEV Cup is het tweede volleybaltoernooi van Europa. De kampioen van Nederland had graag meegedaan in de Champions League, maar dat bleek financieel niet haalbaar.

'Iets beter dan wij'

Redbad Strikwerda laat in een reactie aan RTV Oost weten Buhl iets beter dan Landstede Volleybal te vinden. 'We kennen ze goed, vorig jaar hebben we in de voorbereiding vier keer tegen ze gespeeld. Zij wonnen er twee, maar wij ook. Ik ben content met de loting, het had beter maar ook zeker slechter gekund.' 
Ingersroll Buhl is de nummer vier van Duitsland, in de play-offs in eigen land werd het uitgeschakeld in de halve finale. De ploeg speelt nog maar vijf jaar op het hoogste niveau. Drie jaar geleden stond oud Landstede speler Bert Sturkenboom onder contract bij TV Buhl.

Cuneo of Nantes

Mocht Landstede Volleybal het tweeluik met Buhl winnend afsluiten treft het in de achtste finale het Italiaanse Cuneo of Nantes uit Frankrijk. 'Normaal gesproken wint Cuneo dat', aldus Redbad Strikwerda. 'Mochten we daadwerkelijk Cuneo treffen, raad ik iedereen aan naar Zwolle te komen. Dat is een geweldige ploeg.'
Vorig jaar deed de ploeg van Redbad Strikwerda ook mee in de CEV Cup. Toen versloeg het in de eerste ronde Dinamo Boekarest alvorens het in de achtste finale werd uitgeschakeld door de latere winnaar van het toernooi, Halkbank Ankara.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.