Sport

Ron Jans gaat voor handhaving

PEC Zwolle is vanmorgen als eerste Overijsselse ploeg begonnen aan het nieuwe seizoen. Dit gebeurde onder leiding van de nieuwe trainer van PEC Zwolle, Ron Jans.
Op de eerste training van PEC Zwolle waren tientallen supporters afgekomen. Jans maakte aan hen gelijk zijn doelstelling voor het komende seizoen kenbaar. 'In de eredivisie blijven en lekker voetbal spelen.'
Ron Jans is niet bang voor het hoge verwachtingspatroon.´Je moet goed weten waar je staat. PEC Zwolle zit in de lift, maar je hebt altijd het risico dat je eruit kan vliegen. Het tweede jaar in de eredivisie is altijd lastiger dan het eerste jaar. De gunfactor hebben we niet meer, die zal nu bij GA Eagles en Cambuur Leeuwarden liggen.´

Selectie

Ron Jans is tevreden met het huidige spelersmateriaal. PEC Zwolle trok deze zomer Stef Nijland, Kamohelo Mokotjo en Kevin Begois aan. Toch zou het fijn zijn als er nog een spits bij zou komen, liet de oefenmeester weten. ´Fred Benson heeft het seizoen geweldig afgesloten, maar we kijken nog wel verder.´ De komst van Klich lijkt nog enkel een kwestie van tijd.

Mokthar

Youness Mokthar liet weten dat er belangstelling voor hem is, maar dat daar nog niks officieels tussen zit. FC Twente zou belangstelling hebben voor de 22-jarige aanvaller. Mokthar gaf aan hogerop te willen, mocht de kans zich voordoen. ´Maar ik vind het geen straf om voor Zwolle te spelen´, aldus Youness Mokthar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.