Betaald voetbal

Bosz en Krüzen zijn Heracles Almelo dankbaar

Peter Bosz en Hendrie Krüzen zijn donderdagmiddag officieel gepresenteerd als de nieuwe trainers van Vitesse. Het tweetal zette hun handtekening onder een tweejarig contract.
Tijdens de presentatie in Arnhem bedankte Bosz nadrukkelijk zijn vorige werkgever, Heracles Almelo: "Ik ben de afgelopen jaren een betere trainer geworden dankzij de mensen binnen Heracles. Voorzitter Jan Smit is in feite mijn coach geweest, maar dat geldt ook voor mijn mede-stafleden."
"Vijftien jaar geleden was Heracles misschien wel de meest onaantrekkelijke club in het betaalde voetbal en ik had daar helemaal niets mee. Maar nu ga ik daar met pijn in mijn hart weg, omdat ik er geweldige mensen heb ontmoet binnen de club. En ik heb er de kans gekregen om terug te keren in het betaalde voetbal als trainer. Met elkaar hebben we iets neergezet in Almelo: de promotie en de handhaving in de eredivisie en we hebben de technische organisatie op een steeds hoger plan kunnen krijgen. Het doet me ontzettend goed dat iedereen in de club het jammer vond dat ik vertrok, maar dat ze me ook deze volgende stap gunden. Dus bij die onbekende club van vijftien jaar geleden ben ik me helemaal thuis gaan voelen. Ik blijf ook in Almelo wonen, want ik heb het er ontzettend naar mijn zin."
Ook assistent Hendrie Krüzen zei Heracles heel veel dank verschuldigd te zijn: "De club zal altijd in mijn hart blijven en ooit zal ik er ook wel weer terugkeren, denk ik. Maar dit was een unieke kans om mezelf weer te bewijzen en te laten zien dat ik ergens anders ook kan slagen. Bovendien is het geweldig om hier te werken: de velden liggen er werkelijk fantastisch bij en echt alles is tot in de puntjes geregeld."
Bosz en Krüzen leidden donderdag al de eerste training van Vitesse. Overigens krijgen de twee snel een weerzien met de Almelose club: tijdens de eerste speelronde van de eredivisie staat de wedstrijd Vitesse-Heracles op het programma.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.