Nieuws

Inwoners Borne zijn wateroverlast beu

Bewoners in de Van Bemmelstraat in Borne zijn de wateroverlast helemaal beu. Ze hebben voor de derde keer in drie jaar tijd hun huis leeg moeten pompen.
De afvoer van regenwater is rond het centrum van Borne een terugkerend probleem. Ook donderdag liep het water op veel plekken weer de huizen in. Bewoner Geert Hiemstra "ik vind het gewoon klote." Hiemstra heeft sinds een jaar nieuw laminaat in zijn huis liggen en kan dat nu weggooien. Samen met een vriend verwijdert hij meteen maar de hele vloer.
Onder het laminaat liggen grote plassen water. Hiemstra verteld hoe hij vorig jaar ook al zijn hele vloer moest vervangen. Hij wijst naar de meubels in zijn huis die in 2010 nog allemaal nieuw gekocht moesten worden nadat het water toen tot een halve meter was gestegen. "Ik moet iedere keer maar mijn verzekering bellen maar hoe leg je nou uit dat alles weer onder water staat." aldus een wanhopige Hiemstra.
Volgens Hiemstra is de gemeente Borne vergeten om een speciaal daarvoor aangelegde sluis te openen. Die sluis zou zijn aangelegd na het noodweer in 2010.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.