Nieuws

Andere opzet missverkiezing in Overijssel

De missverkiezing in Overijssel krijgt een andere opzet. De selectie van de mooiste meisjes is meteen gericht op deelname aan de nationale verkiezing.
De Losserse ex-miss en organisatrice van de miss Nederlandverkiezing Kim Kötter gaat voor één grote centrale verkiezing. Dat betekent dat er naast geen miss Overijsselverkiezing ook geen andere provinciale verkiezingen zijn. De reden daarvan is puur organisatorisch, aldus Kim Kötter. "Op deze manier houden we als organisatie een stevige vinger in de pap als het gaat om de opleiding van de meisjes en weten we ook zeker dat uiteindelijk de beste deelnemers straks in de finale staan van de nationale miss-verkiezing", zegt ze.
In het verleden stonden de twaalf winnaars van de provinciale verkiezingen op het podium van de miss Nederlandverkiezing, maar dat was geen garantie dat ook de mooiste meisjes aan de finale meededen. Kötter wil al in de provincie selecteren wie er naar de landelijk finale gaan. "Dat kan zomaar betekenen dat er straks drie meisjes uit Overijssel in de finale van de miss-Nederland staan in plaats van één."  
Geen miss Overijsselverkiezing meer, maar dat wil niet zeggen dat er in de provincie geen publieksevenement meer is op dat gebied. "Het zou kunnen zijn dat we in het openbaar in Overijssel een voorverkiezing houden voor miss Nederland. Maar dat staat nog niet vast."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.