Persberichten

RTV Oost op stap met ‘Heerlijk Overijssel’

‘Heerlijk Overijssel’ is de naam van de nieuwe zomerserie van RTV Oost. Vanaf maandag 1 juli toert de omroep negen weken lang door de provincie.
Elke week heeft een thema, dat leidt naar verrassende locaties. Van sportpark tot sterrenrestaurant en van wijngaard tot attractiepark. Op die manier laat RTV Oost in de zomer van 2013 zien en horen wat onze fraaie provincie in al haar veelzijdigheid te bieden heeft.
‘Heerlijk Overijssel’ wordt op werkdagen in juli en augustus steeds vanaf een andere locatie uitgezonden. Bij Radio Oost zijn overdag korte reportages te horen en bij TV Oost wordt de dag afgesloten met een rechtstreekse uitzending vanaf locatie tussen 17.20 en 18.00 uur. Deze uitzending wordt de hele avond herhaald.
Het decor van Heerlijk Overijssel wordt gevormd door de locatie van de dag. Centrale punt in de tv-uitzending is de ‘Heerlijk Overijssel-tafel’, die exclusief voor RTV Oost is gemaakt door meubelmakerij mooivansteigerhout.com uit Albergen. Aan tafel wordt gesproken met diverse gasten. Ook zijn er live-bijdragen van de verslaggevers en reportages die eerder op de dag zijn gemaakt. Verder vertelt een gast zijn of haar ‘verhaal van de dag’.
Daarnaast kent ‘Heerlijk Overijssel’ een aantal vaste onderdelen, zoals een dagelijkse rebus. De kijkers kunnen de oplossing mailen naar RTV Oost en een mooi ‘Heerlijk Overijssel-pakket’ t.w.v. € 45,- winnen. Aan vaste leverancier Ter Brugge Geschenken uit Borne is gevraagd deze pakketten vol heerlijkheden samen te stellen in samenwerking met het Twents Bureau voor Toerisme en de Provincie Overijssel.
Ook wordt op elke locatie live muziek ten gehore gebracht. RTV Oost nodigt Overijsselse zangers en zangeressen uit om zich daarvoor op te geven. We zijn op zoek naar de leukste zanger of zangeres van Overijssel! Aanmelden kan via ho@rtvoost.nl.
De serie wordt afgesloten met een RTV Oost Barbecue op vrijdag 30 augustus. Na afloop van elke uitzending maken we de naam van een kijker/luisteraar bekend die naar de barbecue mag. Wil jij één van die 45 winnaars worden? Dan hoef je maar één ding te doen: de pagina van RTV Oost op Facebook liken! Uit alle likers wordt elke dag een winnaar gekozen. RTV Oost Facebook vind je op facebook.com/rtvoost. Doe je mee?
De eerste week van Heerlijk Overijssel heeft als thema ‘Sport’. De locaties zijn:
Maandag 1 juli: Sportpark De Boshoek, HHC Hardenberg (voetbal)
Dinsdag 2 juli: Clubgebouw OWC Oldenzaal (fietsen/wielrennen)
Woensdag 3 juli: Zwembad Het Ravijn, Nijverdal (zwemmen, watersporten)
Donderdag 4 juli: Vakantiepark & Partycentrum Mölke, Zuna (wandelen, joggen, hardlopen)
Vrijdag 5 juli: Terrein CSI Geesteren (paardensport)

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.