Nieuws

Noodkreet uit Balkbrug aan staatssecretaris Teeven

Staatssecretaris van Justitie en Veiligheid Teeven heeft spelletjes gespeeld bij het opstellen van het Masterplan DJI, waarin staat welke gevangenissen moeten sluiten. Dat stelt Henk Hof, voorzitter van Plaatselijk Belang Balkbrug en Omgeving in een open brief aan Teeven.
Om bedrijfseconomische redenen zou tbs-kliniek Veldzicht in Balkbrug nooit gesloten mogen worden, stelt Hof in de brief aan de staatssecretaris. In de brief schrijft hij onder meer dat Veldzicht economisch gezien goed draait en bovendien de kortste behandelingsduur van Nederland kent.

Slotoffensief vanuit Balkbrug

De Tweede Kamer hakt volgende week definitief de knoop door over het masterplan van staatssecretaris Teeven. De brief van Hof lijkt een slotoffensief vanuit Balkbrug in een laatste ultieme poging om de Tweede Kamer te bewegen tegen de sluiting van Veldzicht te stemmen.
Hof refereert in zijn brief aan spelletjes die zijn gespeeld door Teeven bij het opstellen van het plan. "'Je komt er moeilijk achter hoe dat is gegaan", erkent Hof. Maar voor hem staat het vast dat er bij een hoge ambtenaar op het ministerie van Justitie sprake is van belangenverstrengeling. Deze ambtenaar moest de belangen van Veldzicht behartigen, maar hij heeft ook jaren gewerkt als adjunct-directeur bij GGZ. Met die instelling sloot Justitie een convenant over forensische zorg. "Dat convenant is er gekomen om een aantal GGZ-instellingen die het moeilijk hebben overeind te houden", stelt Hof.

Parlementaire enquête

De voorzitter van Plaatselijk Belang Balkbrug en Omgeving verwacht dat er over enkele jaren een parlementaire enquête wordt gehouden met als vraag wat er zich in 2013 heeft afgespeeld bij het opstellen van het Masterplan DJI.

Tweet Eddy van Hijum

Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.