Cursus E-bike voor ouderen in Enschede

In Enschede wordt vandaag een cursus E-bike voor ouderen gegeven. De gemeente Enschede, de fietsersbond en het regionaal orgaan voor verkeersveiligheid ROVO werken hierin samen om ouderen vertrouwd te maken met de elektrische fiets.

Eerst wordt algemene informatie gegeven over het aanschaffen van en vervolgens omgaan met een elektrische fiets. Een sportinstructeur verzorgt wat oefeningen om veilig met de fiets om te kunnen gaan. Op een afgesloten terrein is een speciaal parcours uitgezet. De deelnemers oefenen daarbij de reactiesnelheid, het evenwicht en de behendigheid. Een plaatselijke fietsenmaker is present om desgewenst adviezen te geven. Ook kunnen verschillende elektrische fietsen uitgeprobeerd worden. De cursus wordt afgesloten met een korte gezamenlijke fietstocht door Enschede.

De komende weken wordt in Enschede nog vier keer een dergelijke cursus voor 65-plussers gegeven. Eerder dit jaar bleek uit onderzoek dat het aantal ongelukken waarbij oudere fietsers betrokken zijn fors toeneemt.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren