Nieuws

Koning Willem-Alexander bedankt alle provincies

Koninklijk paar tijdens hun bezoek in Overijssel
Koninklijk paar tijdens hun bezoek in Overijssel
Koning Willem-Alexander heeft in Den Haag aan het einde van het bezoek aan de provincie Zuid-Holland alle provincies bedankt voor het warme welkom dat hij en koningin Máxima in de afgelopen weken hebben gekregen. Dat meldt de NOS,
"Heel hartelijk dank voor alle ondersteuning die we van u allemaal hebben gekregen in het hele land", zei de koning tijdens een korte toespraak. Na afloop werd een banier onthuld met een verwijzing naar de viering van 200 jaar Koninkrijk, die in november start in Scheveningen.

Einde kennismakingstour

Daarmee kwam een einde aan de kennismakingsbezoeken aan de twaalf provincies in Nederland die het koningspaar sinds 28 mei in zes dagen heeft afgelegd. In november brengt het paar nog een bezoek aan het Caribisch deel van het Koninkrijk.
Koning Willem-Alexander en koningin Máxima brachten woensdag een bezoek aan Overijssel. Ze bezochten 's-Heerenbroek, Zwolle en Goor. Commissaris van de Koning en gastvrouw Ank Bijleveld had ervoor gekozen om het kennismakingsbezoek aan te laten sluiten bij bestaande activiteiten.

"U bent erbij"

"De mensen doen wat ze altijd doen en u bent erbij", zei ze in 's-Heerenbroek, dat het 650-jarig bestaan vierde. Hetzelfde gold voor Goor, waar het koninklijk paar de Goorse Volksfeesten opende. In Zwolle had het paar een ontmoeting met vertegenwoordigers uit alle IJsselland-gemeenten.

Lees hier alles terug over het koninklijk bezoek.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.