Nieuws

Volkstuinen in Enschede willen leveren aan voedselbank

Voedselbank Enschede
Voedselbank Enschede
Meerdere volkstuincomplexen in Enschede willen groenten leveren aan de Voedselbank Enschede/Haaksbergen. Dat meldt de voedselbank.
Aanleiding is de samenwerking tussen de voedselbank en zorgboerderij de Viermarken in Enschede. Groente die door de Viermarken is geteeld, gaat naar de cliënten van de voedselbank. Daardoor kan de voedselbank haar cliënten een gevarieerder voedselpakket aanbieden, want verse producten ontbreken meestal.
De voedselbank is blij met de samenwerking met de Viermarken 'Wij zorgen voor cliënten en vrijwilligers die tuinieren willen en De Viermarken voor moestuingrond en begeleiding', zegt coördinator Koopman van de Voedselbank Enschede/Haaksbergen. De samenwerking loopt volgens Koopman perfect. 'Het is een enthousiaste groep cliënten en vrijwilligers die zich hiervoor inzet en ook de mensen van De Viermarken zijn erg betrokken.'
Een aantal volkstuincomplexen in Enschede heeft interesse getoond in het project van de voedselbank. Ze willen groenteoverschotten leveren aan de voedselbank.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.