Nieuws

Loohuis Installatiegroep neemt failliet Meulenbeld over

De vestiging van Meulenbeld - Hofhuis in Almelo
De vestiging van Meulenbeld - Hofhuis in Almelo
Het failliete Installatiebedrijf Meulenbeld wordt overgenomen door Loohuis Installatiegroep uit Fleringen. Dit weekend is er een akkoord bereikt tussen de curator en de twee bedrijven. Officieel moet een rechter nog toestemming geven voor de doorstart.
Meulenbeld ging een kleine twee weken geleden failliet, naar eigen zeggen als gevolg van de economische crisis. Door het faillissement dreigden 150 medewerkers op straat te komen staan bij de dochterbedrijven Slot Installatietechniek (Enschede), Kardi BV (Almelo) en Van Egdom Installatietechniek (Almelo).
Al snel werd duidelijk dat Meulenbeld nog veel opdrachten had liggen en dat een doorstart een serieuze optie was. Uiteindelijk kwam er overeenstemming met de Loohuis groep, een familiebedrijf met ongeveer 360 medewerkers. Het bedrijf heeft vestigingen in Fleringen, Hardenberg, Heeten, Hengelo, Nijverdal, Raalte, Zwolle, Apeldoorn en Rheine (D). 
De komende weken moet duidelijk worden hoeveel van de 150 medewerkers van Meulenbeld hun baan kunnen behouden. Maar de partijen verwachten dat een groot deel van het personeel aan het werk kan blijven.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.