Betaald voetbal

Foeke Booy trainer GA Eagles

Foeke Booy wordt de nieuwe trainer van Go Ahead Eagles. Naast hoofdtrainer wordt Booy ook technisch manager.
De geboren Fries tekent voor 1 jaar met een optie voor nog een seizoen. Booy werkte het afgelopen seizoen een aantal maanden bij het Belgisch Cercle Brugge. Vorig jaar werd Booy bij FC Utrecht ontslagen als technisch directeur, omdat hij teveel zou verdienen en resultaten uitbleven.
De club uit Deventer was op zoek naar een nieuwe trainer, nadat Erik ten Hag vertrok om de beloften van Bayern München te gaan trainen. Voorzitter Lugt dacht dat Foeke Booy niet haalbaar was. De gesprekken werden pas dit weekend gestart.
De oud-aanvaller speelde in Nederland onder meer voor Cambuur Leeuwarden, PEC Zwolle, en FC Utrecht. Bij die club was hij na zijn carrière assistent-, hoofdtrainer en technisch directeur. Ook trainde hij Sparta Rotterdam en Al-Nassr in Saudi-Arabië.
Booy stelde zich vanochtend kort voor aan enkele honderden supporters van Go Ahead Eagles die naar het complex van SV Terwolde waren gekomen. Daar bereidt Go Ahead Eagles zich volgens traditie ieder jaar voor op de nieuwe competitie. Vanmiddag volgt in stadion De Adelaarshorst de officiële presentatie van Foeke Booy aan de pers. Dan zal ook de nieuwe hoofdsponsor van Go Ahead Eagles nader worden voorgesteld.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.