Nieuws

Toekomst FBK Games blijft onzeker

De toekomst van de FBK Games in Hengelo blijft onzeker. Dat bleek dinsdagavond tijdens een vergadering van de gemeenteraad in Hengelo.
De organisatie van het internationale atletiekevenement had op brede steun gehoopt, maar kreeg het deksel op de neus. Er waren maar twee fracties die onomwonden aangaven het evenement te willen behouden voor de stad. De rest van de gemeenteraad weet nog niet of ze er ook in de toekomst nog wel geld voor over hebben. Bestuurder Hans Kloosterman van de FBK Games: "Ik had toch gehoopt op meer steun." "Dit is een veeg teken."

FC Twente staat te trappelen

De gemeente Hengelo moet ruim 280.000 euro besparen. De FBK Games en het bijbehorende stadion kosten de stad veel geld. Hengelo onderzoekt daarom of het stadion verkocht kan worden aan FC Twente dat er graag gebruik van wil maken. Wethouder Erik Lievers heeft van de gemeenteraad toestemming gekregen om de komende maanden alle opties nog eens goed te onderzoeken.

Pas in najaar duidelijkheid

Het is de bedoeling dat er na de zomervakantie een plan ligt. Dat is volgens het bestuur van de FBK Games te laat. "We moeten in september onze sponsorcontracten af kunnen sluiten, anders vissen we achter het net." Lievers begrijpt de haast, maar zegt door de zomervakantie niet sneller te kunnen werken.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.