Nieuws

Tbs'er krijgt 5 jaar cel om verkrachting

Een 28-jarige tbs'er heeft 5 jaar celstraf en tbs met dwangverpleging gekregen, omdat hij een begeleidster heeft verkracht en heeft geprobeerd haar te wurgen. Dit heeft de rechtbank in Almelo maandag besloten.
Het Openbaar Ministerie had twee weken geleden 8 jaar celstraf plus tbs met dwang geëist. De man verbleef in de tbs-kliniek de Oldenkotte bij Rekken, toen hij op 8 september vorig jaar samen met zijn begeleidster een fietstochtje maakte naar een natuurgebied in de grensstreek en toesloeg.

Plan was zelfmoord

Anders dan het OM vinden de rechters dat de man geen plan had om de begeleidster te vermoorden. Daarom is sprake van een poging tot doodslag in plaats van tot moord. Volgens de rechters was de man, zoals hij zelf ook heeft verklaard, van plan om zelfmoord te plegen en wilde hij de begeleidster alleen uitschakelen, zodat hij zijn gang kon gaan. Toen hij haar echter eenmaal in zijn macht had, raakte hij seksueel opgewonden.

Bloeiende handel in pillen

Volgens de rechters speelde daarbij ook mee dat de man in de nacht ervoor veel meer ritalin-pillen had gebruikt dan hem was voorgeschreven. Er bleek onder patiënten van de kliniek een bloeiende handel in dit amfetamine-houdende geneesmiddel te bestaan. Ook had hij die nacht pornofilms zitten kijken, wat verboden is.
De man verbleef sinds 2010 in de tbs-kliniek vanwege eerdere zedendelicten. Hij moet het slachtoffer tevens 15.000 euro schadevergoeding betalen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.