Nieuws

Agent niet vervolgd na schietpartij Hattemerbroek

Zoekactie langs A50 na schietincident
Zoekactie langs A50 na schietincident
De agent die in februari een collega neerschoot op knooppunt Hattemerbroek, wordt niet vervolgd. Dit heeft het Openbaar Ministerie besloten na onderzoek door de Rijksrecherche.
In de nacht van 15 op 16 februari wilden agenten op een parkeerplaats langs de A50 bij Heerde een automobilist controleren. De bestuurder van de auto wilde niet meewerken en reed weg. De agenten zette daarop de achtervolging in. Bij de achtervolging werden meerdere auto's van de politie ingezet.

Agent zag alleen silhouet

Nadat de auto tot stoppen werd gedwongen, stapten alle zes de agenten uit. Vijf agenten trokken hun dienstwapen en één van hen liep vanaf de achterzijde van de auto door het gras naar voren. De andere agent zag alleen een silhouet en dacht dit de bestuurder van auto was. Omdat hij dacht dat zijn collega's in gevaar verkeerden, schoot hij gericht op het silhouet.
Uit het onderzoek van de Rijksrecherche is gebleken dat deze handelwijze gezien de omstandigheden ter plaatse niet onbegrijpelijk is. Het OM heeft daarom besloten de agent niet te vervolgen.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.