nieuws

Zoon niet langer verdachte moordzaak Vollenhove

Het huis van het vermoorde echtpaar Vis
Het huis van het vermoorde echtpaar Vis
De zoon van het vermoorde echtpaar Vis uit Vollenhove is niet langer een verdachte in de zaak. De rechtbank verklaart dat de strafzaak tegen de man is beëindigd.
In april 2010 werd de toen 34-jarige zoon opgepakt, omdat hij ervan verdacht werd betrokken te zijn geweest bij de moord op het echtpaar Vis. Na enige tijd kwam hij weer op vrije voeten, maar het Openbaar Ministerie bleef hem aanmerken als verdachte. De man probeerde herhaaldelijk om van die status af te komen. Vijf keer diende hij een verzoek in bij de rechtbank, maar de eerste vier werden afgewezen omdat het Openbaar Ministerie nog onderzoeken had lopen.

Geen belastende informatie

Vandaag oordeelde de rechtbank dat het Openbaar Ministerie inmiddels alles heeft onderzocht wat mogelijk is. En ook de laatste onderzoeken leverden geen belastende informatie op tegen de zoon. Het belang van de man om duidelijkheid te krijgen over zijn status als verdachte, weegt volgens de rechtbank dan ook zwaarder dan het algemeen strafvorderlijk belang.
Het echtpaar Vis werd op 10 september 2009 levenloos gevonden in hun huis in Vollenhove. De 60-jarige vrouw en haar 63-jarige echtgenoot waren door steek- en schotwonden om het leven gekomen. In de loop der tijd werden meerdere verdachten aangehouden, maar de zaak is nog altijd niet opgelost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.