Nieuws

Extra vaccinatie mazelen Staphorst, Zwartewaterland en Rijssen-Holten

Vaccinatie
Vaccinatie
Kinderen in de gemeente Staphorst, Zwartewaterland en Rijssen-Holten die een verhoogd risico hebben om met mazelen besmet te raken, krijgen een extra vaccinatie aangeboden. De GGD's IJsselland en Twente bevestigen het voornemen van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.
Het ministerie heeft het initiatief voor de extra inenting genomen vanwege de uitbraak van mazelen in gebieden met een lage vaccinatiegraad, met name in de zogenoemde bible belt. In Rijssen-Holten, Staphorst en Zwartewaterland ligt de vaccinatiegraad onder de negentig procent, een vereiste voor een uitnodiging voor de extra vaccinatieronde.
Alle kinderen tussen de 6 en 14 maanden komen in aanmerking voor de extra vaccinatie. Zij krijgen binnenkort een uitnodiging. De extra vaccinatie zorgt ervoor dat met name jonge kinderen nog beter beschermd zijn tegen mazelen. 

Extra beschermd

In het Rijksvaccinatieprogramma wordt aan alle kinderen mazelenvaccinatie aangeboden op de leeftijd van 14 maanden en 9 jaar. Kinderen tot 6 maanden zijn in principe beschermd via antistoffen die ze bij geboorte van hun moeder hebben meegekregen. Met de extra vaccinatie zijn kinderen vanaf 6 maanden extra beschermd.
Oudere kinderen die niet beschermd zijn tegen mazelen omdat ze de reguliere vaccinaties niet hebben gehaald, wordt geadviseerd deze alsnog te halen en contact op te nemen met het consultatiebureau of de regionale organisatie voor jeugdgezondheidszorg.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.