Sport

Theo de Rooij: "Het zijn loodzware jaren geweest"

Theo de Rooij en Michael Rasmussen
Theo de Rooij en Michael Rasmussen
Theo de Rooij uit Holten wilde vandaag niet al te veel kwijt over de uitspraak in de zaak-Rasmussen. "Het zijn 6 loodzware jaren geweest", zei de oud-ploegbaas van Rabo Wielerploegen.
Hij mag zich één van de winnaars noemen in een beroepszaak die oud-wielrenner Michael Rasmussen had aangespannen tegen zijn voormalig werkgever. Het destijds door De Rooij uitgesproken ontslag op staande voet was terecht, oordeelde het Gerechtshof in Arnhem. "Ik had geen verwachtingen welke kant het zou opvallen. Dit is een goede uitslag, voor zover je in termen van goed en slecht kunt spreken in deze zaak. Er zijn vooral veel verliezers geweest de afgelopen jaren."
Volgens de uitspraak is het aannemelijk dat De Rooij pas op 25 juli 2007 te weten kwam dat Rasmussen had gelogen over zijn verblijfplaatsen voor de Tour. Daarop haalde hij de renner, die in het geel op weg was naar Parijs, uit de Tour. Rasmussen hield altijd vol dat de ploegleiding op de hoogte was van zijn fraude. De Rooij, die dat onder ede heeft ontkend, ging niet inhoudelijk in op de zaak. "Ik ben blij dat we dit kunnen afsluiten en hoop dat iedereen nu op een normale manier verder kan en met plezier naar het wielrennen kijkt. Alles wat er toen gebeurd is, heeft zin gehad voor hoe het er nu voorstaat. Met zaken als whereabouts en biologische paspoorten heeft de wielersport altijd vooropgelopen."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.