Heerlijk Overijssel 2013

4 juli - Vakantiepark & Partycentrum Mölke in Zuna

Deze week is het centrale thema 'Heerlijk Sportief Overijssel'. Vandaag zijn we te gast bij Vakantiepark & Partycentrum Mölke in Zuna. Van 3 t/m 6 juli organiseert Mölke in samenwerking met Stichting Ontdek de Reggestreek en Atletiekvereniging Rijssen de Reggestreek Wandelvierdaagse.

Geschiedenis

Aan het kabbelende riviertje de Regge, op de grens van Salland & Twente ligt Vakantiepark Mölke. Het familiebedrijf bestaat al sinds 1973 toen gestart werd met een kleine camping. In 1988 werd de eerste zaal van het huidige partycentrum gebouwd. De zaal kreeg bekendheid doordat men er zowel in de winter als zomer binnen kon barbecueën. In 1994 werd opnieuw uitgebreid en werd de eerste binnenspeeltuin van Nederland een feit.
Veel deelnemers aan de Reggestreek Wandelvierdaagse overnachten bij Mölke, waar elke dag de start en de finish is.

Gasten

Esther Rikken praat met Bert van de Maat, directeur van de camping en betrokken bij de organisatie van de Wandelvierdaagse.
Ook wordt gesproken met Hennie Stamsnijder, voormalig Nederlands wielrenner en vader van beroepswielrenner Tom Stamsnijder. Hij vertelt onder meer over zijn grootste succes dat hij haalde in 1981, toen hij in Tolosa in Baskenland het wereldkampioenschap veldrijden won.
Jaap Even schuift aan en praat mee. Jaap is verslaggever bij RTV Oost en doet dit jaar voor de vijfde keer mee aan de Nijmeegse Vierdaagse. Begin dit jaar kreeg Jaap last van hartproblemen en kwam zijn deelname heel even in gevaar. Hoe gaat het nu met hem?

Muzikale gast

De live muziek is vandaag van Deventenaar Martin van de Vrugt. Sinds 1980 schrijft en speelt hij zijn eigen nummers, zich zelf begeleidend op akoestische gitaren en harmonica.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.