Nieuws

Overvaller buschauffeurs Zwolle moet kliniek in

Berover buschauffeurs moet kliniek in
Berover buschauffeurs moet kliniek in
Een 18-jarige man uit Kampen heeft een celstraf opgelegd gekregen van een jaar, waarvan 8 maanden voorwaardelijk, voor het plegen van drie gewapende overvallen op buschauffeurs in Zwolle. Dat heeft de rechtbank in Zwolle bekend gemaakt.
De jongen moet ook direct worden opgenomen in een kliniek. Het onvoorwaardelijke deel van zijn straf komt overeen met de tijd die hij in voorarrest zat. Als de man niet meewerkt aan opname in een kliniek, dan moet hij alsnog zitten. De verdachte werd op 21 februari opgepakt in verband met een overval, die een paar dagen ervoor was gepleegd. Onder bedreiging van een mes moest een buschauffeur van Syntus zijn geld afstaan.
Op 15 en 21 juli 2011 vonden vrijwel identieke overvallen plaats. Ook toen waren chauffeurs van vervoersmaatschappij Syntus de dupe. Het leidde tot veel onrust over hun veiligheid. Omdat de man tijdens het plegen van de feiten minderjarig was, werd de zaak afgelopen week door de rechtbank Zwolle achter gesloten deuren behandeld. De advocaat meldde na het vonnis dat zijn cliënt afziet van hoger beroep.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.