Nieuws

Kritiek Raad van State op ontruiming woningen Zwolle

Rechtspraak
Rechtspraak
De gemeente Zwolle heeft een zware uitbrander gekregen van de Raad van State over de ontruiming van twee woningen voor studenten met een autistische stoornis. De Raad vond die maatregel, net als de Zwolse rechtbank, onnodig zwaar en buitensporig. Dat bleek vandaag op de zitting in Den Haag.
De gemeente discussieert al jaren met de eigenaar van de woningen aan de Venestraat over het gebruik. Eerst wilde de eigenaar er studenten huisvesten, maar de gemeente voorkwam dat na bezwaren uit de buurt. Vervolgens kwam de eigenaar met een plan voor begeleid wonen voor autistische studenten. De gemeente liep ook niet warm voor dit plan, omdat het weer om studentenhuisvesting ging.
Toen buurtbewoners merkten dat de eigenaar zijn plan toch had doorgezet, volgde er in opdracht van de gemeente een ontruiming die bij de autistische studenten hard aankwam. Volgens de eigenaar was de ontruiming onterecht, omdat dit begeleid wonen past binnen het geldende bestemmingsplan. De Raad oordeelt daarover binnen zes weken.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.