Nieuws

Twentse Topsportevenementen winnen 'Zilveren Haring'

Zilveren Haring
Zilveren Haring
De vijf Twentse topsportevenementen in Twente hebben de 'Zilveren Haring' uitgereikt gekregen. Dat gebeurde vanmiddag tijdens de Twentse Haring Primeur op Landgoed De Wilmersberg in De Lutte.
De topsportevenementen krijgen de prijs omdat ze in Twente al jaren zorgen voor aandacht voor de regio in binnen– en buitenland. De Enschede Marathon, FBK Games, CSI Geesteren, Triathlon Holten en Military Boekelo organiseren volgens het Comité Twentse Haring Primeur jaarlijks degelijke, goed bezochte evenementen, die niet alleen veel bezoekers trekken, maar ook veel media-aandacht genereren en daarmee Twente op de kaart zetten.

Promotie van Twente

De Zilveren Haring gaat naar een persoon of instantie, die zich weet te onderscheiden door een opvallende bijdrage te leveren aan de profilering en promotie van Twente.
De Twentse topsportevenementen waren voor de prijs genomineerd samen met Enschede Promotie en het NK Wielrennen Ootmarsum.

Eerdere winnaars

In 2005 was de winnaar Twents Tweede Kamerlid Annie Schreijer, in 2006 cabaretier Herman Finkers, in 2007 professor Dave Blank en in 2008 namen vertegenwoordigers van het bedrijf Coulisse BV uit Enter de vierde Zilveren Haring in ontvangst. In 2009 was FC Twente de terechte winnaar en in 2010 won de gemeente Enschede met de vernieuwde wijk Roombeek. In 2011 was prof. dr. Anne van der Meiden de winnaar en vorig jaar de jonge high tech onderneming TriMM.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.